Giresun Aktif Haber -
$ DOLAR → Alış: 19,46 / Satış: 19,54
€ EURO → Alış: 21,46 / Satış: 21,55

ESPİYE’DE 95. YIL COŞKUSU

ESPİYE’DE 95. YIL COŞKUSU
  • 06.11.2018
  • 1.561 kez okundu

Cumhuriyetin ilan edilişinin 95’nci yıldönümü, her yerde olduğu gibi, Espiye’de de coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyetin ilan edilişinin 95’nci yıldönümü, her yerde olduğu gibi, Espiye’de de coşkuyla kutlandı.
28 Ekim’de Atatürk Anıtı’na kaymakamlık ve belediye başkanlığı çelenklerin konulma-sıyla başlayan kutla-malar,29 Ekim Pazar-tesi günü Hükümet Meydan’ında düzenlenen tören ile devam etti.
Tören öncesi Kay-makamlık makamında Kaymakam Dede Musa Baştürk tebrikleri kabul etti. Bayram kutlamalarına Hükümet Meydan’ında devam edildi.
Tören de, Espiye Kaymakamı Dede Musa Baştürk, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Akkaya, mülki erkanın, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakam Dede Musa Baştürk, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Öğrenciler tarafından şiirler okundu, Halk Oyunları gösterileri sunuldu. Cumhuriyet Haftası dolayısıyla ilçedeki okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Tören protokolün önünden bando eşliğinde tüm öğrencilerin geçişiyle son buldu.
Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş MTAL öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı ve okul öğretmeni Adile Yılmaz’ın sunduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine Kaymakam Dede Musa Baştürk, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Akkaya, Cumhuriyet Savcısı Selim Karakaş, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Özkan Ardal, İlçe Emniyet Müdürü A.Osman Hal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Öztürk, İlçe müftüsü Yavuz Koçak, İGM Üyeleri, daire müdürleri, okul müdürleri, Siyasi Parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ