Giresun Aktif Haber -
$ DOLAR → Alış: 19,46 / Satış: 19,54
€ EURO → Alış: 21,46 / Satış: 21,55

İZMİR GİRESUN TANITIM GÜNLERİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

İZMİR GİRESUN TANITIM GÜNLERİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
  • 29.01.2019
  • 1.514 kez okundu

Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları ve eşi hanımefendi Uzm.Dr. Aliye Serpil Sarıfakıoğulları, İzmir’de bu yıl birincisi düzenlenen “Giresun Tanıtım Günleri” etkinliğine katıldılar.
Giresun Valiliği’nin himayelerinde, Tüm Giresun Kültür Turizm Ekonomik Kalkınma İle Gelişmeleri Destek-leme Derneği (TÜKAD) öncülüğünde, İzmir’in Karşıyaka ilçesi Bostanlı Pazaryeri’nde 23 – 26 Kasım tarihleri arasında bu yıl birincisi düzenlenen “Giresun Tanıtım Günleri” oldukça renkli görüntülere sahne oldu.
Açılışını Vali Harun Sarıfakıoğulları ile İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın birlikte gerçekleştirdiği “Giresun Tanıtım Günleri” vatandaşların yoğun ilgisine mazhar olurken, stantlarda yer alan Giresun’un yöresel vejetaryen mutfağından yöresel ürünlerine kadar her şey İzmirlilerin beğenisine sunuldu.
(Devamı 2’de)
Açılışa; Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ve eşi hanımefendi Uzm.Dr.Aliye Serpil Sarıfakıoğulları ile İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve eşi Uzm.Dr.Dilek Didem Ayyıldız, Piraziz Kaymakamı Akın Koç, kaymakamlar, Giresun Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, belediye başkanları, stant açan kurum yetkilileri, organizasyon yetkilileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Vali Sarıfakıoğulları, açılışta bir konuşma yaparak; “Giresun sadece yeşilin ve mavinin en çok yakıştığı bir şehir değil, Giresun aynı zamanda; kültürün, doğal güzelliklerin ve fındığın şehridir. Giresun, 100 bin tondan fazla fındık üreterek, ihraç ederek ülkemize katma değer sağlayan bir şehirdir. Ancak, biz bu üretimi dekar başına 60 kilodan, daha yukarılara çıkarmak için verimliliği artmaya çalışıyoruz. Giresun birinci ve ikinci organize sanayileriyle 10 bin kişiye istihdam sağlaması hedefleniyor. Yine Giresun, turizminde şehri olacaktır. Sadece 2017 yılında 500 binin üzerinde turist geldi ve gelen bu turistlerin sadece 40 bini Mavi Göle geldi. Hedefimiz 2023 yılında ilimizi ziyaret eden turist sayısını 2 milyona çıkarmaktır.
(Devamı 2’de)
Bunun yanında Giresun, Eğribel Tüneli’nin açılmasıyla birlikte bölgenin, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne açılan bir kapısı olacaktır” dedi.
Açılışta konuşan ev sahibi İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise bir Giresunlu olarak, İzmir’de Giresun Tanıtım Günleri’nin birincisinin kendi döneminde yapılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek; “Nasıl ki kurtuluş mücadelesinde Giresun uşaklarıyla İzmir’in efeleri aynı dava için bir araya geldiyse bugünde kültürlerini kaynaştırarak, birlik ve beraberlik içerisinde bir araya gelmelerine bu tür etkinliklerin vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Harun Sarıfakıoğulları ve eşi hanımefendi Uzm.Dr.Aliye Serpil Sarıfakıoğulları ile Vali Erol Ayyıldız ve eşi Uzm.Dr.Dilek Didem Ayyıldız katılımcılarla birlikte stantları gezdi.
Stantları gezen Vali Harun Sarıfakıoğulları, Giresun vejetaryen mutfağının vaz geçilmezi olan karalahana (pancar) çorbası kazanın başına geçerek, eline aldığı ağaç kepçeyle vatandaşlara lahana çorbası ikram eden Vali Sarıfakıoğulları; “Burada Giresun’u her yönüyle tanıtmaya çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Giresun’un vejetaryen mutfağıdır. Giresun, insanı en uzun yaşayan şehirler arasında yer alıyorsa, bunda vejetaryen mutfağının önemi ve etkisi çok büyüktür. Çünkü tamamen doğadan organik ürünlerle besleniyorlar. Bu da Giresun insanını sağlıklı kılmaktadır. Ben de bu mutfağın en önemli öğünlerinden birisi olan pancar çorbasını vatandaşlara ikram etmekten büyük mutluluk duydum” diye konuştu.
Protokol konuşmaların ardından; İzmir ve Giresun’un yöresel ürünleriyle hazırlanan hediye sepetleri ve plaketler, katılımcılara ve emeği geçenlere takdim edildi.
Giresun Tanıtım Günleri’nde ilin mutfak kültürü, yöresel ürünleri, doğal güzellikleri, kültür ve turizm varlıkları gibi birçok değeri görücüye çıkarılırken, Giresun Günleri vesilesiyle Ege Bölgesi’ndeki Giresunlular ve Karadenizliler de bir biriyle buluşarak hasret giderme imkanı buldu.
Standlarda yer alan değişik ve çok çeşitli ürünlerle Giresun her yönüyle İzmir ve Egelilere tanıtılırken; Giresun’un simgesi olan kalitesi dünyaca tescillenmiş olan Giresun fındığı, mavinin yeşil ile birleştiği sahilleri, yeşilin mavi ile birleştiği yaylaları, tabiat parkları, Mavi Gölü, Giresun Adası, tarih kokan ilçeleri ve vejetaryen mutfak kültürünün tanıtımlarını içeren ürün ve görseller Giresun Valiliği’nin, belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının kurdukları stantlarda yer aldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ