Giresun Aktif Haber -
$ DOLAR → Alış: 19,46 / Satış: 19,54
€ EURO → Alış: 21,46 / Satış: 21,55

“Espiye’nin su çilesi ne zaman bitecek”

“Espiye’nin su çilesi ne zaman bitecek”
  • 09.10.2020
  • 52.494 kez okundu

İYİ Parti Espiye ilçe Başkanı Adnan Şahan, Espiye’nin su çilesi ne zaman bitecek” diye sordu.

Şahan, “17 yıl önce belediye başkanı olurken Espiye halkına Yağlıdere Çağlayan köyünden içme suyu getireceğim diye söz verdiniz mi? Belediyenin parası yetmezse babamın parasıyla Espiye’ye su getireceğim dediniz mi? Eğer söz verdiyseniz; Espiye’mize suyu ne zaman getireceksiniz?” dedi.

İYİ Parti Espiye ilçe Başkanı Adnan Şahan, Parti binasında yaptığı basın açıklamasında; “Espiye Belediyesi’nin 17 yıllık çalışmasını konuşacağız.17 yıldır Espiye Belediyesini fiilen yöneten Mustafa Karadere’ye soruyorum;

2014 yılında Espiye’nin 40 yıllık alt yapı meselesini hallettik dediniz ve de Espiye halkı sizi tekrar tekrar belediye başkanı seçti.2020 yılında yapmış olduğunuz bu alt yapı çöktü. Ne oldu, Nasıl oldu Espiye halkına bilgi verdiniz mi? Su boruları fabrikadan bozuk geldi diyorsunuz. Sizin belediye bünyesinde mühendisiniz, teknisyeniniz yok mu? Hepinizi mi kandırdılar?

Ben İYİ PARTİ İlçe Başkanı olarak Espiye halkı adına soruyorum;

Espiye Belediyesi’nin zararı nedir? Sonuçta sizin hatanızın bedelini tüm Espiye halkı ödemektedir. 10 milyon (eski para ile 10 trilyon) belediyenin zararı var mıdır? Bu para Espiye’mize yapılacak olan yeni yatırımlardan mı harcanmaktadır?

17 yıldır Belediye Başkanlığınız döneminde parke söktünüz, parke döşediniz. Bugün Espiye sokakları delik deşik olmuş, şehir olmaktan çıkmış adeta viran bir haldedir. Bu yapılan onarım ne zaman bitecektir? Espiye halkının çilesi ne zaman sona erecektir? Kendi hatalarınızdan oluşan ve belediyemize 10 milyon zarara uğrattığınız için Espiye halkına bir açıklama yapacak mısınız?

Hemen yanı başımızda komşu ilçelerimiz Tirebolu, Soğukpınar Beldesi, Güce ve Yağlıdere ilçelerimiz yaylalardan içilebilir tertemiz su getirdiler.17 yıl önce belediye başkanı olurken Espiye halkına Yağlıdere Çağlayan köyünden içme suyu getireceğim diye söz verdiniz mi? Belediyenin parası yetmezse babamın parasıyla Espiye’ye su getireceğim dediniz mi? Eğer söz verdiyseniz; Espiye’mize suyu ne zaman getireceksiniz?

Sayın Mustafa Karadere: Belediye Başkanı olarak asli göreviniz Espiye halkına hizmet etmek değil midir? Sizlerin hatasının bedelini Espiye halkı günlük yaşamında çile çekerek ödemekte, buna karşılık başkan olarak neden bir açıklama yapmıyorsunuz? En azından mahalli gazetelere ilan vererek Espiye halkından özür dilemelisiniz.

“Eyyy Espiye halkı su için sizden özür dilerim”

‘’ söz verdiğim halde içilebilir bir su getiremediğim için özür dilerim ‘’

‘’Espiye’mizin yeni yatırımları için harcayacağımız sizin paranızı kendi hatamız yüzünden patlayan su borularına harcadım özür dilerim demelisiniz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ