Giresun Aktif Haber -
$ DOLAR → Alış: 19,46 / Satış: 19,54
€ EURO → Alış: 21,46 / Satış: 21,55

Espiye Belediyesi’ne ‘sıfır atık’ ödülü

Espiye Belediyesi’ne ‘sıfır atık’ ödülü
  • 30.10.2020
  • 53.271 kez okundu

Espiye Belediyesi “Yeşil Sokak Projesi” ödülüne layık görüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde düzenlenen “Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre ve Ödül Töreni” Sıfır Atık’ projesinin en büyük destekçisi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla yapıldı.

Törende Espiye Belediyesi “Yeşil Sokak Projesi” ödülüne layık görüldü. Espiye Belediyesinin ödülünü Belediye Başkanı Mustafa Karadere’ye Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu takdim etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen “Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre ve Ödül Töreni”nde yaptığı konuşmada, sıfır atık farkındalığını artıracak ödül töreni vesilesiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği başta olmak üzere organizasyonda emeği geçenlere şükranlarını ileten Emine Erdoğan, “Bildiğiniz gibi, yola çıkarken 2023’te tüm Türkiye’de sıfır atık projesini hayata geçirmeyi hedeflemiştik. 2017’den bugüne, kısa sürede epey yol aldık. Sıfır Atık Projesi birçok çevreden büyük ilgi gördü ve uygulanmaya başlandı” ifadelerini kullandı.

Belediyeler Birliğinin düzenlediği yarışmaya 231 geçerli proje başvurusu olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Emine Erdoğan, sıfır atık için fikir üretmiş tüm katılımcıları tebrik etti. Yerel yönetimlerin, sıfır atık konusunu sahiplenmiş olmasını önemli bulduğunu belirten Emine Erdoğan, “İnanıyorum ki ödül alsın almasın, geri kalan tüm projeler de hayata geçecektir” dedi.

ESPİYE’DE ALT YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Espiye belediyesi tarafından alt yapı çalışmaları biten Merkez Mahallesi, Kemal Şahan Caddesi ile Esentepe Mahallesinde parke ve asfalt çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Belediye çevre temizlik ekipleri, daha temiz bir çevre yaratmak için durmaksızın çalışmaya devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Karadere çalışmaları yerinde inceleyip, birim müdürüne gerekli talimatları vererek, çalışmaların hızlandırılmasını istedi.  Mahalle sakinlerine anlayışlarından dolayı teşekkür eden Karadere, Belediye çalışanlarına kolaylıklar diledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ