Giresun Aktif Haber -
$ DOLAR → Alış: 19,46 / Satış: 19,54
€ EURO → Alış: 21,46 / Satış: 21,55

Şehit Cantürk, mezarı başında dualarla anıldı

Şehit Cantürk, mezarı başında dualarla anıldı
  • 24.04.2018
  • 1.687 kez okundu

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde jandarma komutanlığına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Espiyeli Jandarma Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk, Şahadetinin 2. yılı sebebiyle mezarı başında dualarla anıldı.
Espiye Kaymakamı Yusuf Akın ve beraberindeki ilçe protokolü,12 Nisan 2016 yılında şehit olan Diyarbakır’ın Hani ilçesinde jandarma komutanlığına düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Espiyeli Jandarma Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk, Şahadetinin 2. yılı sebebiyle mezarı başında dualarla anıldı. Mezarına karanfiller bırakıldı. Ulu Cami İmamı Hatibi Neşet Kandemir Kuranı Kerim okundu. Espiye ilçe Müftüsü Yavuz Koçak dua yaptı. Heyet, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezgin Burak Cantürk’ün Espiye Kaşdibi Köyünde ikamet eden ailesini ziyaret ederek, şehidin annesine günün anısına Kaymakam Yusuf Akın tarafından çiçek hediye edildi.
Ziyarete Kaymakam Yusuf Akın, Belediye başkanı Mustafa Karadere, İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erden Aktaş, Emniyet Müdürü A. Osman Hal, ile Sosyal Yardımlaşma Müdürü Durmuş Sayın’da katıldı. Kaymakam Yusuf Akın, “Vatanını, milletini ve bayrağını korumak için canlarını veren, Peygamberlikten sonra gelen en yüce mertebeye erişen şehitlerimizin bizlere bıraktığı en değerli emanetler ailelerimizdir. Biz de bu emanete en iyi şeklide sahip çıkmayı kendimize şiar edindik” dedi. Kaymakam Akın, devlet olarak her zaman şehit yakınlarının yanlarında olduklarını ve şehidimizin ailesinin ne tür sıkıntıları olursa olsun onlar için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurguladı. Şehidimizin ailesi de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ