Giresun Aktif Haber -
$ DOLAR → Alış: 19,46 / Satış: 19,54
€ EURO → Alış: 21,46 / Satış: 21,55

“SİZLER GÖZÜMÜZ, KULAĞIMIZSINIZ”

“SİZLER GÖZÜMÜZ, KULAĞIMIZSINIZ”
  • 29.01.2019
  • 1.530 kez okundu

Vali Harun Sarıfa-kıoğulları,Giresun ili merkez köy ve mahalle muhtarlarıyla yemekte bir araya geldi.
Almina Restoranda muhtarlarla birlikte öğle yemeğinde bir araya gelen Vali Sarıfakıoğulları, yemek sonrası yaptığı konuşmada “Sizleri köylerinizde ve mahallelerinizde ziyaret ettik. Birde yemekli toplantıda bir araya gelelim istedik. Sizler bizim gözümüz, kulağımız, elimiz, ayağımız, her şeyimizsiniz. Garibin, gurebanın, öksüzün yetimin, yolda kalmışın, çaresizin anası-babası olacağız. Ne zaman sıkıntılı bir durum var, o işi merkezinde çözmek amacıyla uğraşan bir muhtarımız var. Hepiniz sağ olun var olun.
Akşamları yaptığım ev ziyaretlerinde, öksüz, yetim, garip, gurebayla bir araya geliyorum ve inanın ertesi gün vatandaşımızın sorunu neyse çözmeye çalışıyorum. Biz bunu yaptığımız ölçüde varız. Bu bizim, milletimize olan borcumuz.
15 Temmuz 2016 tarihinde bu millet meydanlara çıkmasaydı, burada ne ben olurdum ne de siz olurdunuz. Milletimiz, devletine güç, destek omuz verdiği ölçüde biz problemlerimizi çok daha kolay ve hızlı çözeceğiz. O nedenle sizlerden devletin temsilcisi sıfatıyla problemlerin çözümü noktasında destek talep ediyorum ki daha güçlü olalım, daha hızlı yol alabilelim.
Eğer bir yerde bir garip bir yetim ben sahipsizim, benim hiçbir sahibim yok diyorsa artık denecek bir söz kalmamıştır. Bunu dedirtmeyeceğiz inşallah. Bunu sizlerle beraber el ele çalışarak dedirtmeyeceğiz.
İstiyoruz ki bütün vatandaşlarımıza ulaşabilelim. Şimdi çok şükür garip gurebanın evlerini temizliyoruz. Kendiişlerini göremeyenlerin işlerini görebilecek, 6 kişiden oluşan bir ekip kurduk. Bir ara camilerimizde genel bir temizlik çalışması yaptık, yine yapacağız. İl merkezinde 200 üzerinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yemek hizmeti sunuyoruz.
Yeni bir proje konsepti geliştirdik. Kendi kendine bakan yaşlı vatandaşlarımız için konuşuyorum. Biz bunları sabahleyin evlerinden alacağız ve haftanın 5 günü kendilerine çeşitli aktivitelerin içinde dinlendireceğiz ve mutlu olacaklar. Küçük geziler yapacağız, yemek kursu verilecek, konserve kursu, İl Müftülüğü vasıtasıyla arzu edenlere camilerin gezilmesi sağlanacak, Halk Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla birtakım kurslar açacağız. Huzur Evlerimize, Sevgi Evlerimize ziyaretlerde bulunacağız ve dolu dolu bir zaman geçirmeleri konusunda kendilerine yardımcı olmaya çalışacağız. Bunları sizler de vatandaşlara aktarın ki bu projelere katılmak isteyenlere yardımcı olalım.
Yine kısaca KÖYDES çalışmalarımıza değinirsek, 2018 yılı için 52 milyon 900 bin TL KÖYDES’e ilimiz kapsamında para ayrılmıştı. Tabii bu 550 köyümüze ayrılmıştı. Merkezde de yaklaşık 6 milyon 77 bin TL ayrılmıştı. Bu yatırımlarımız Kasım sonu itibariyle % 90’nın üzerindeki kısmı gerçekleşmiş vaziyette.
Yine bir süre sonra tekrar beraber olmayı ümit ediyorum ve hepinize saygılarımı sunuyorum” diye konuşan Vali Sarıfakıoğulları, muhtarların öneri, sorun ve taleplerini dinledi.
İlimiz Köy ve mahalle muhtarlarıyla yapılan yemekli toplantıya; Vali Harun Sarıfakıoğulları, Giresun Milletvekili Av. Kadir Aydın, Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın ve ilgili daire amirleri katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ