Giresun Aktif Haber -
$ DOLAR → Alış: 19,46 / Satış: 19,54
€ EURO → Alış: 21,46 / Satış: 21,55

GERİ DÖNÜŞÜM EKONOMİSİ İÇİN YEŞİL OKULLAR PROJESİ 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI PORTEKİZ’DE GERÇEKLEŞTİ

GERİ DÖNÜŞÜM EKONOMİSİ İÇİN YEŞİL OKULLAR PROJESİ 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI PORTEKİZ’DE GERÇEKLEŞTİ
  • 01.10.2019
  • 4.213 kez okundu

Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme Projesi Hibe Programı kapsamında, Espiye Belediyesi Koordinatörlüğünde, Local Authority of Gondomar (S. Cosme) – Valbom E Jovim-Portekiz ve Campo Aberto Associação De Defesa Do Ambiente (ADA)-Portekiz ortaklığında yürütülen Geri Dönüşüm Ekonomisi için Yeşil Okullar Projesinin Üçüncü Uluslararası Toplantısı Portekiz’de gerçekleştirildi. Ayrıca Portekiz’in Porto şehrinde bulunan proje ortaklarına ziyaretler düzenlendi.
19 Eylül 2019’da düzenlenen Proje Yürütme Kurulu Toplantısının ardından, 140 davetlinin katılımıyla 20 Eylül’de gerçekleştirilen Üçüncü Uluslararası Toplantıya Espiye Belediyesi Yasal Temsilcisi olarak Mali Hizmetler Müdürü Turgut Posbaşoğlu, Proje Koordinatörü Gülçemen Karadeniz Ayar, Yerel Çevre Koordinatörü Sinan Taş ve izleme göreviyle T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Zelal Şen katıldı.
Toplantıda, projenin sürdürülebilirliği için eşleşmiş olan iki belediye arasında yapı-lacak proje ortaklığı protokolü-nün detayları görüşüldü.
İki belediye, projenin tamamlanmasının ardından çevre konusundaki bilgi alışverişini ve ziyaretleri karşılıklı olarak sürdürme kararı aldı. Ayrıca proje uygulama sürecinin dokuz aylık bölümünde gerçekleştirilen ve son üç aylık dönemde gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler ve hazırlanan web sitesi hakkında Proje Koordinatörü tarafından sunum yapılarak, projenin Espiye’ye olumlu etkileri, öğrencilerde oluşturulan bilinç ve yerelde gözlemlenen değişiklikler tartışıldı.
Ortaklar, projenin kapanış toplantısı etkinliğinde yeniden bir araya gelerek projenin nihai etkilerini değerlendirecekler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ