AK Parti Giresun İl Başkanlığı, bir süre önce belediye meclisinde tartışmalara neden olan ve oy çokluğuyla yasalaşan şehir revizyon imar planı için resmi itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından hukuki yollara başvurdu.
Parti yönetimi, hazırlanan kapsamlı dosyayı Giresun İdare Mahkemesi’ne sunarak planın yürütmesinin durdurulmasını talep etti.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, hukuki mücadelenin şehri korumak adına başlatıldığını vurguladı.
Toplam 21 sayfadan oluşan itiraz başvurusunda, imar planının teknik ve hukuki açıdan birçok eksiklik barındırdığı ileri sürüldü.
İTİRAZIN TEMEL GEREKÇELERİ
Kamu Yararı Eksikliği: Uygulanmak istenen planın halkın genel menfaatine aykırı olduğu tespiti.Kamu Zararı: Planın hayata geçmesi durumunda kamunun ciddi maddi zarara uğrayacağı iddiası.Şehir Silüeti: Revizyonun Giresun’un tarihi ve doğal silüetini bozacak yapılaşmaya izin vermesi.Başkan Yılmaz, Giresun’un geleceğini doğrudan etkileyecek bu kararın oldu bittiye getirilmemesi gerektiğini ifade ederek, “Bizim önceliğimiz Giresun’dur. Şehrin dokusunu bozacak ve kamu zararı oluşturacak bu plana karşı yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.
Giresun İdare Mahkemesi’nin başvuruyu önümüzdeki günlerde değerlendirmesi bekleniyor.

Selçuk Genç: “İstediğimiz Sonucu Alamadık”
Tiyatro Günleri Devam Ediyor
Bulancak Sanayi Kooperatifi’nde Yeni Makam Odası hizmete açıldı
Bulancak İmam Hatip Ortaokulu’ndan Dil Festivali’nde Büyük Başarı
Vali Koç’tan, Şebinkarahisar OSB’de İnceleme
Giresun’da Minik Yetenekler Sahneyi Salladı!
Kerasusspor’da Yeni Sezon Çalışmaları Devam Ediyor





