Giresun Merkez Ülper köyünde kurulan geçici kurban satış yerinde, il tarım ve orman müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından kurbanlık hayvanlara yönelik denetimler sürdürülüyor.
Yapılan kontrollerde; belgesiz, sağlık durumu uygun olmayan, özellikle büyükbaşta 2 yaşını doldurmamış, kurban vasfı taşımayan hayvanların satış alanına girişine kesinlikle izin verilmiyor.
Sağlık kontrollerinden geçen ve kurban şartlarını taşıdığı tespit edilen hayvanlara, büyükbaşlarda kimlik belgeleri, küçükbaşlarda ise nakil belgeleri üzerine kırmızı renkte “Kurbanlık Uygundur” damgası basılıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geliştirilen “ Tarım
Cebimde” mobil uygulaması sayesinde vatandaşlar, kurbanlık hayvanların küpe numarasını girerek; Tür, ırk, cinsiyet, yaş, aşılama bilgilerine yalnızca 3 adımda kolayca ulaşabiliyor.
Kurban Bayramı öncesinde ve bayram süresince il ve ilçe tarım ve orman müdürlükleri, kurban satış ve kesim yerlerinde nöbetçi veteriner hekimlerle kontrol ve denetim hizmetlerine aralıksız devam edecek.
Giresun’da kurbanlık hayvan denetimleri sıkılaştırıldı
Giresun’da kurbanlık hayvan denetimleri sıkılaştırıldı
Eğitime Vefa, Geleceğe Destek: STK’lardan eğitime anlamlı katkı
Fındık düşmanları harekete geçti!
Giresun’da kurbanlık alacaklara kritik uyarı!
Giresun’da Türk ve İspanyol Lezzetleri Aynı Sofrada
Selda Bağcan Coşkusu Meydana Sığmadı
Çotanak Spor Kompleksindeki konserlerin gelirleri kime gidecek!
Giresun eczacılık tarihinde bir ilk yaşandı

