Ana SayfaGündemFenerbahçe’de Aziz Yıldırım dönemi yeniden başladı: Çamoluklu Hakan Safi seçimi kaybetti

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım dönemi yeniden başladı: Çamoluklu Hakan Safi seçimi kaybetti

Fenerbahçe Spor Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nda başkanlık seçimi sona erdi.

ayaronline
Gündem
Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım dönemi yeniden başladı: Çamoluklu Hakan Safi seçimi kaybetti
Reklam Alanı

Aziz Yıldırım ile aslen Giresun’un Çamoluk ilçesinden olan Hakan Safi’nin yarıştığı kongrede kazanan isim Aziz Yıldırım oldu.
Sarı-lacivertli kulüpte saat 10.00’da başlayan oy kullanma işlemi 17.00’de tamamlandı. Kongrede beyaz pusula Hakan Safi’yi, sarı pusula ise Aziz Yıldırım’ı temsil etti. Oy sayımına saat 18.15 itibarıyla geçildi.
Aziz Yıldırım 8 Yıl Sonra Yeniden Başkan
Yapılan sayım sonucunda Aziz Yıldırım 17 bin 245 oy alarak Fenerbahçe’nin 35. başkanı seçildi. Hakan Safi ise 9 bin 927 oyda kaldı. Bu sonuçla Aziz Yıldırım, 8 yıl aradan sonra yeniden Fenerbahçe başkanlığı görevine dönmüş oldu.
Seçimde kullanılan oy sayısı 27 bin 387 olarak açıklanırken, geçerli oy sayısı 27 bin 172 oldu. Kongrede 135 oy geçersiz sayılırken, 80 boş oy kullanıldı.
Çamoluk ve Çevre İlçelerden Safi’ye Destek
Aslen Giresun’un Çamoluk ilçesinden olan iş insanı Hakan Safi’nin adaylığı, başta Çamoluk olmak üzere Şebinkarahisar, Alucra ve çevre ilçelerde de yakından takip edildi. Birçok hemşehrisinin destek verdiği Safi, seçim yarışında Aziz Yıldırım karşısında istediği sonucu alamadı.
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in Şebinkarahisarlı olması nedeniyle, Fenerbahçe’de Hakan Safi’nin seçilmesi halinde iki ezeli rakip kulübün başkanlarının da Giresun’un iç kesimlerinden çıkacak olması bölgede ayrıca heyecan oluşturmuştu. Ancak sandıktan çıkan sonuçla bu ihtimal gerçekleşmedi.
Yıldırım: “Kazanan Fenerbahçe’dir”Seçim zaferinin ardından kürsüye çıkan Aziz Yıldırım, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Yıldırım açıklamasında, “Kazanan Fenerbahçe’dir. Hakan Safi Bey ve herkesin bir araya gelmesini arzu ediyoruz. İnşallah hep beraber şampiyon oluruz. Birbirimize sarılacağız, ayrışmak yanlış. Biz içimizde ayrışmayacağız, buna müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Transfer ve şampiyonluk hedefiyle ilgili de konuşan Yıldırım, gerekli takviyelerin kısa süre içinde yapılacağını belirterek, “Bugün bizi rekor oyla seçtiniz, borcumuzu ödeyeceğiz. Şampiyonluk borcumuzu ödemeden gitmeyeceğiz” dedi.
Hakan Safi’den Tebrik Mesajı
Seçim sonuçlarının ardından Hakan Safi, Aziz Yıldırım’ı tebrik etti. Safi yaptığı açıklamada, “Camiamız böyle istedi. Camiamıza nefes ve heyecan getirmeye çalıştım. Ciddi yatırım ve transfer sözü verdim, kontratlarını da yaptığımızı söyledim. Rakibimizi tebrik ediyorum. İnşallah kendisi başarılı olur” ifadelerini kullandı.
Aziz Yıldırım’ın Yönetim Kurulu Listesi
Aziz Yıldırım’ın yönetim kurulu listesinde şu isimler yer aldı:
Barış Göktürk, Mahmut Nedim Uslu, Nihat Özbağı, Mustafa Çağlar, Ahmet Önder Fırat, Cihan Kamer, Fatih Öztürk, Batuhan Özdemir, Tanju Kaya, Murat İman, Özgür Peker, Yusuf Buğra Tanık, Mehmet Aydın ve Mehmet Selim Kosif.
Fenerbahçe’de tarihi kongrenin ardından Aziz Yıldırım dönemi yeniden başlarken, Çamoluklu Hakan Safi’nin başkanlık yarışı ise özellikle Giresun’un iç kesimlerinde geniş yankı uyandırdı.
Bu haberi kaçırmayın Hakan Safi’ye Dursun Özbek Soruldu: Giresunlu hemşehrisi için ne dedi? Devamını Oku

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

YORUMLARYorum Yok

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar işaretlenmiştir.