Ana Sayfa Asayiş Giresun Dahil 23 İlde Dev Narkotik Operasyonu: 402 Şüpheliye Eş Zamanlı Baskın

Giresun Dahil 23 İlde Dev Narkotik Operasyonu: 402 Şüpheliye Eş Zamanlı Baskın

Diyarbakır merkezli olarak aralarında Giresun’un da bulunduğu 23 ilde gerçekleştirilen dev narkotik operasyonunda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 402 şüpheliye yönelik eş zamanlı baskın düzenlendi. Operasyona 2 bin 670 personel katılırken, çok sayıda a...

ayaronline
Asayiş

İçişleri Bakan Yardımcısı Ali Çelik, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlediği basın toplantısında operasyonun detaylarını kamuoyuyla paylaştı.
Giresun da Operasyon Kapsamında Yer AldıEmniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Diyarbakır merkezli operasyonun; Konya, Antalya, İstanbul, Hatay, Isparta, Burdur, Kastamonu, Kahramanmaraş, Zonguldak, Samsun, Ankara, Malatya, Bursa, Mardin, Mersin, Muğla, Şanlıurfa, Edirne, Bilecik, İzmir, Van ve Giresun’da eş zamanlı olarak gerçekleştirildiği açıklandı.
Toplam 334 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda, özellikle sokak düzeyinde uyuşturucu ticareti yaptığı değerlendirilen ve kamuoyunda “torbacı” olarak bilinen şahısların hedef alındığı belirtildi.
2 Bin 670 Personel Görev AldıOperasyonlara özel harekat ekipleri, hava destek unsurları, dronlar ve narkotik dedektör köpekleri eşliğinde toplam 2 bin 670 personelin katıldığı bildirildi.
İçişleri Bakan Yardımcısı Ali Çelik, yapılan teknik ve fiziki takipler sonucunda uyuşturucu satıcılarının suç ağlarının detaylı şekilde ortaya çıkarıldığını ifade ederek, operasyonların gece boyunca sürdüğünü söyledi.
3 Bin 75 Suç Kaydı Tespit EdildiOperasyon kapsamında işlem yapılan şahısların yalnızca uyuşturucu suçlarıyla değil; hırsızlık, tehdit, yaralama, yağma, dolandırıcılık ve çeşitli şiddet olaylarıyla da bağlantılı olduklarının belirlendiği açıklandı.
Yapılan incelemelerde şüphelilere ait toplam 3 bin 75 suç kaydının tespit edildiğini belirten Çelik, uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca bir asayiş meselesi olmadığını vurguladı.
“Gençlerimizi Zehirleyenlere Göz Açtırmayacağız”Uyuşturucunun toplum düzenini tehdit eden en büyük sorunlardan biri olduğunu ifade eden Ali Çelik, özellikle gençlerin korunmasının öncelikli hedef olduğunu söyledi.
Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Uyuşturucunun olduğu yerde şiddet vardır, suç vardır, huzursuzluk vardır. Gençlerimizi ve çocuklarımızı korumak bizim en temel önceliğimizdir. Hiçbir mahalleyi, hiçbir sokağı sahipsiz bırakmayacağız.”

YORUMLAR Yorum Yok

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar işaretlenmiştir.