Giresun Aktif Haber -
$ DOLAR → Alış: 19,46 / Satış: 19,54
€ EURO → Alış: 21,46 / Satış: 21,55

Espiye Müftüsü ilk resmi nikâhını kıydı

Espiye Müftüsü ilk resmi nikâhını kıydı
  • 17.05.2018
  • 1.766 kez okundu

Espiye Müftüsü İlk Resmi Nikâhını Kıydı Müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesinin ardından Espiye Müftüsü Yavuz Koçak, ilk kez resmi nikah kıydı.
Espiye ilçe Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen törenlerde Espiyeli Serdar Çapkın- Semra Arıcan ile Yağlıdereli Ali Şanal- Nurgül Aktaş çiftlerinin nikahlarını kıydı.
Çiftlere evlilikle ilgili tavsiyelerde bulunan Koçak, evlilik cüzdanlarını gelinlere teslim etti. Koçak, yaptığı açıklamada, TBMM’den çıkan yasayla müftülere nikah kıyma yetkisinin verildiğini anımsatarak, Espiye’de ilk uy-gulama ile 2 çiftimizin nikahının gerçekleştirildiğini söyledi.
Uygulamanın hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Koçak, “Belediyelerimiz ve diğer nikah kıyma yetkisine sahip bütün sorumlular ve müesseseler gibi biz de kanun ve yasaların verdiği yetkiye dayanarak üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Biz vatandaşımızın hizmetindeyiz. Bu uygulamanın hayırlı olmasını Cenabı Allah’tan temenni ediyorum” dedi.
Nikâhları Espiye ilçe müftülüğünde kıyılan Serdar Çapkın; Espiye İlçe Müftülüğünün kıydığı ilk nikahın kendi nikahları olması nedeniyle çok mutlu olduklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ