24-26 Nisan 2026 tarihleri arasında Fransa’da gerçekleştirilen Dünya Rafting Şampiyonası’nda Türkiye rüzgarı esti. Giresun’un gururu Espiye Şehit Cengiz Sarıbaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Es-Es Spor) öğrencileri, U19 Kadınlar Slalom kategorisinde dünya üçüncüsü olarak tarihi bir başarıya imza attı. Dev organizasyonda ay-yıldızlı bayrağımızı kürsüye taşıyan milli sporcular için Espiye’de görkemli bir karşılama töreni düzenlendi.
Protokol ve Vatandaşlar Tek Yürek Oldu
İlçe girişinde düzenlenen törene Espiye protokolü tam kadro katılarak genç sporcuların sevincine ortak oldu. Şampiyonları;
Espiye Kaymakamı: Ahmet KavanozBelediye Başkan Yardımcısı: Cem Güvenİlçe Milli Eğitim Müdürü: Turgut Öztürk ve Şube MüdürleriEspiye Müftüsü: Haki Özgül Gençlik ve Spor İlçe Müdürü: Tolga CebeciSiyasi parti temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş coşkuyla karşıladı.Dünya Devleri Arasında Bir Karadeniz Fırtınası
Antrenör Ata Atakul liderliğinde şampiyonaya hazırlanan ve disiplinli çalışmalarının meyvesini alan; İlayda Dursun, Kardelen Bodur, Sena Akşan, Filiz Gök ve Mualla Yıldırım’dan oluşan takım, slalom parkurunda sergiledikleri üstün performansla dikkatleri üzerine çekti. Birçok güçlü ülkeyi geride bırakan “Espiye’nin Sultanları”, elde ettikleri bu dereceyle hem Giresun’un hem de Türkiye’nin gurur tablosu oldular.
“Bu Gurur Tüm Espiye’nin”
Karşılama töreninde konuşan Kaymakam Ahmet Kavanoz, “Genç kızlarımızın Fransa’da gösterdiği bu azim ve gelen dünya üçüncülüğü, planlı çalışmanın bir zaferidir. Espiye’nin adını dünyaya duyuran evlatlarımızı ve hocalarımızı tebrik ediyorum,” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Cem Güven ise sporcuların her zaman destekçisi olacaklarını belirterek, kazanılan bronz madalyanın gelecekteki altın madalyaların habercisi olduğunu vurguladı.
Espiye’nin Gururları Memleketlerinde Coşkuyla Karşılandı
Fransa’da düzenlenen Dünya Rafting Şampiyonası’nda dünya devlerini dize getirerek bronz madalya kazanan Espiye’nin altın kızları, memleketlerinde kahramanlar gibi karşılandı.

Giresun’a 11 Yeni Doktor Kadrosu Tahsis Edildi
Giresun’da “Sağlık Elçileri” SAHA Projesi Eğitimlerini Tamamladı
Giresun’un Gururu Asya, Kadınlar Birinci Ligi’ne Damga Vurdu
Giresun’a Komando Tugayı Müjdesi!
İYİ Parti Heyetinden Bulancak’ta Esnaf Ziyareti
Giresun’da Hacı Adayları Kutsal Topraklara Dualarla Uğurlandı
Giresun’da Eğitimin Kurmayları Espiye’de Toplandı
Bulancak’ta 1 Mayıs Nöbetçi Eczane açıklandı