Ana Sayfa Gündem Fransa’da gönülleri buluşturan açılış; DİTİB – Vernon Ulu Camii ibadete girdi

Fransa’da gönülleri buluşturan açılış; DİTİB – Vernon Ulu Camii ibadete girdi

Fransa’nın Vernon şehrinde yapımı tamamlanan DİTİB Vernon ULU Camii ve Kültür Merkezi, yoğun katılımla gerçekleştirilen programla dualar eşliğinde ibadete açıldı.

ayaronline
Gündem
Fransa’da gönülleri buluşturan açılış; DİTİB – Vernon Ulu Camii ibadete girdi

Farklı milletlerden Müslümanları aynı çatı altında buluşturan açılış programı; birlik, kardeşlik ve manevi dayanışmanın güçlü bir sembolü oldu. 
Boulevard Georges Azemia adresinde DİTİB Vernon Dernek Başkanı Sait Karaağaç önderliğinde düzenlenen programa; T.C. Paris Başkonsolosu Kerem Yılmaz, DİTİB Fransa Başkanı ve Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Bayram Demirtaş, Vernon Belediye Başkanı François Ouzilleau, Vernon Kaymakamı Myriam Leheilleix, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman İyişenyürek, Paris DİTİB Başkan Yardımcısı Mustafa Çelebi, Manisa Akhisarlı iş insanı Remzi Şekerci ile Fransa’nın birçok şehrinden gelen cami dernek başkanları, STK temsilcileri ve Vernon’da yaşayan Türk vatandaşları yoğun katılım sağladı. 
Program, Mahfuz Baka’nın gerçekleştirdiği Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından yapılan konuşmalarda camilerin yalnızca ibadet mekânı olmadığı; aynı zamanda toplumsal dayanışmanın, kültürel birlikteliğin ve manevi huzurun merkezi olduğu vurgulandı. 
Açılışa katılan Manisa Akhisarlı iş insanı Remzi Şekerci, yurt dışında gerçekleştirdiği yatırımlarla Türk iş dünyasının Avrupa’daki gücünü ve etkisini artırmaya devam ediyor. Fransa’da ticari faaliyetlerini büyüterek ülkesini başarıyla temsil eden Şekerci’nin, Türk girişimciliğinin uluslararası arenadaki yükselişine katkı sunduğu ifade edildi. Avrupa’da Türk yatırımcıların ekonomik ve sosyal alandaki varlığının her geçen gün daha da güçlenmesi, gurbetçi toplum açısından da önemli bir motivasyon kaynağı olarak değerlendirildi. 
Yapılan konuşmalarda İslam dininin; barış, merhamet, kardeşlik ve insanlık değerlerini esas alan evrensel mesajına dikkat çekilirken, Avrupa’da yükselen İslamofobiye karşı camilerin toplumsal uyumun ve doğru dini bilginin merkezi olduğu belirtildi.

YORUMLAR Yorum Yok

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar işaretlenmiştir.