Ana SayfaGündemGiresunlu Gençlerden İTÜ Robot Yarışması’nda Tarihi Başarı

Giresunlu Gençlerden İTÜ Robot Yarışması’nda Tarihi Başarı

Giresun Gençlik Merkezi Deneyap Teknoloji Atölyesi öğrencileri, bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası İTÜ Robot Yarışmaları’nda büyük bir rekora imza attı.

ayaronline
Gündem
Giresunlu Gençlerden İTÜ Robot Yarışması’nda Tarihi Başarı

Toplam 132 robotun kıyasıya mücadele ettiği “Otonom Çizgi İzleyen Robot” kategorisinde Giresunlu gençler, ilk üç sırayı kimseye bırakmayarak Türkiye şampiyonu oldu.
Millî Teknoloji Hamlesi vizyonuyla Giresun Gençlik Merkezi’nde robotik kodlama, yazılım ve elektronik eğitimleri alan öğrenciler, kendi geliştirdikleri özgün yazılımlı robotlarla parkuru rekor dereceyle tamamladı.
Yüksek hassasiyet ve hızlı karar mekanizmasıyla jüriden tam not alan gençler, podyumun tamamını kapatarak yarışmanın en çok konuşulan takımı olmayı başardı.
Danışman Mert Kuru öncülüğünde yoğun bir hazırlık süreci geçiren şampiyon takımda; Serdar Çetin, Ahmet Çınar, Özcan Emre Öner ve Ömer Faruk Kaşık yer aldı.
Giresun’a büyük bir gurur yaşatan ve gözünü şimdiden yeni uluslararası yarışmalara diken başarılı gençlere ödüllerini, Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas takdim etti.

YORUMLARYorum Yok

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar işaretlenmiştir.