Ana SayfaGündemGiresunlulara kurban eti uyarısı!

Giresunlulara kurban eti uyarısı!

Giresunlulara kurban eti uyarısı!

ayaronline
Gündem
Giresunlulara kurban eti uyarısı!

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlileri, Kurban Bayramı sonrasında etlerin doğru şekilde soğutulması ve saklanmasına yönelik uyarılarda bulundu.
Müdürlükten yapılan açıklamada, kurbanlık hayvanlardan elde edilen etlerin parçalar halinde temiz kaplara konulması ve önce güneş görmeyen serin bir ortamda 5–6 saati geçmeyecek şekilde dinlendirilerek sıcaklığının düşürülmesi gerektiği belirtildi.
Açıklamada, sakatat olarak bilinen organların 3°C, diğer etlerin ise 7°C veya daha düşük sıcaklıklarda soğutulmasının zorunlu olduğu vurgulandı. Bu sıcaklıkların korunmasının hem gıda güvenliği hem de etin kalitesi açısından kritik olduğu ifade edildi.
Taze etlerin buzdolabında bir hafta boyunca bozulmadan muhafaza edilebildiği belirtilirken, uygun şekilde ambalajlanan etlerin buzlukta bir ay, şoklandıktan sonra -18°C’de ise 6 ay saklanabileceği kaydedildi.

YORUMLARYorum Yok

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar işaretlenmiştir.