Ana Sayfa Eğitim İspanyol öğrenciler Giresun’da sanat ve kültür buluşmasında

İspanyol öğrenciler Giresun’da sanat ve kültür buluşmasında

İspanyol öğrenciler Giresun’da sanat ve kültür buluşmasına katıldı

ayaronline
Eğitim
İspanyol öğrenciler Giresun’da sanat ve kültür buluşmasında

Giresun Üniversitesi’nin güzel sanatlar ve moda tasarımı alanlarında Erasmus+ ikili anlaşması bulunan İspanya’daki Escuela de Arte y Superior de Diseño de Burgos öğrencileri, Erasmus+ kısa dönem öğrenci hareketliliği (SMS) kapsamında Görele Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ev sahipliğinde akademik ve kültürel programlara katılmak üzere Giresun’a geldi.
Kısa dönem hareketlilik programı için üniversitede bulunan misafir öğrenci ve akademik heyet, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can’ı ziyaret etti. Görüşmede Rektör Can, Türkiye ile İspanya arasındaki kültürel ve diplomatik yakınlaşmanın önemine dikkat çekerek iki üniversite arasındaki akademik iş birliklerinin güçlenmesi yönündeki temennilerini dile getirdi. Erasmus+ programlarının kültürlerarası etkileşime ve üniversitelerin uluslararasılaşma süreçlerine sağladığı katkılara vurgu yaptı.
11–16 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleşen ziyaret boyunca öğrenciler, Görele Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen çok sayıda uygulamalı etkinliğe katıldı.

HEYKEL, RESİM VE BASKI SANATI WORKSHOPLARI

Bu atölyelerde öğrenciler hem farklı disiplinlerde ortak üretim deneyimi yaşadı hem de fakültenin atölye, altyapı ve eğitim olanaklarını yerinde inceleme fırsatı buldu.

GASTRONOMİ İLE KÜLTÜREL PAYLAŞIM

Hareketlilik kapsamında Dereli Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı tarafından düzenlenen gastronomi etkinliğinde Türk mutfağına ait yöresel lezzetler tanıtıldı. İspanyol öğrenciler de kendi ülkelerine özgü yemekleri hazırlayarak kültürel paylaşımı mutfak üzerinden deneyimledi.

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ RENKLİ ANLARA SAHNE OLDU

Programın en coşkulu bölümlerinden biri ise halk oyunları gösterisi oldu. Erasmus öğrencilerinin de katıldığı etkinlik, farklı kültürlerden gelen gençlerin kaynaşmasına önemli katkı sundu.

BÖLGENİN DOĞAL VE KÜLTÜREL MİRASI TANITILDI

Akademik etkinliklerin yanı sıra öğrenciler için bölgenin doğal ve kültürel değerlerini tanıtan geziler düzenlendi. Katılımcılar: Kulakkaya Yaylası, Göksu Travertenleri, Mavi Göl, Trabzon Ayasofya Müzesi, Trabzon Şehir Müzesi, Atatürk Köşkü gibi önemli noktaları ziyaret ederek bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini yakından tanıdı.

GİRESUN’DAN GÜZEL İZLENİMLERLE AYRILDILAR

Üniversitenin altyapı ve eğitim olanaklarını yerinde görme fırsatı bulan İspanyol öğrenciler, Türk misafirperverliğini deneyimleyerek hem bölge hem de ülke hakkında olumlu izlenimlerle ülkelerine döndüler.

YORUMLAR Yorum Yok

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar işaretlenmiştir.