Turkcell Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden Giresun Sanayispor Kadın Futbol Takımı ligin 27. Haftasında Beylerbeyi Spor Kulübü ile oynayacağı maçı hükmen 3-0 kazanacak.
Lig başlamadan önce ligden çekildiğini açıklayan Beylerbeyi Spor Kulübü, hiçbir maça çıkmadı ve lig başlamadan lige veda etti. Ligin ilk yarısında da rakibinden hükmen 3 puan alan kızlar bu haftayı da maç yapmadan tamamlayacak. Geçen hafta da ALG Spor karşısında hükmen 3-0 kazanan Yeşil Beyazlılar, iki hafta üst üste dinlenme fırsatı buldu.
Ligin son 3 maçında sırasıyla Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş ile oynayacak Sanayispor, bu zorlu fikstürün hazırlıklarını sürdürüyor.
SIRADAKİ HABER
AFAD eğitmenleri tarafından 2026 yılının Nisan ayında düzenlenen program kapsamında, Eğitim Fakültesi bünyesindeki akademik kadro ve öğrencilere yönelik geniş çaplı bir eğitim serisi gerçekleştirildi.
Programda sadece deprem değil, bölgenin riskleri arasında yer alan tsunami ve yangın konuları da detaylandırıldı.
TEORİDEN UYGULAMAYA TAM DONANIM
Eğitimlerde, olası bir afet anında can kaybını en aza indirmek için hayati önem taşıyan şu başlıklar ele alındı: Afet ve Tsunami Farkındalığı: Kıyı şehri olan Giresun için tsunami riski ve korunma yolları anlatıldı.
Yangın Eğitimi: Yangın türleri ve müdahale yöntemleri üzerine teorik bilgiler verildi. Ekipman Tanıtımı: Yangın söndürme cihazlarının (YSC) doğru kullanımı uygulamalı olarak gösterildi.
FAKÜLTEDE TAHLİYE HEYECANI
Teorik sunumların ardından saha uygulamalarına geçildi. Senaryo gereği çalınan sirenlerle birlikte öğrenciler ve öğretmenler “Deprem Anı Uygulaması” (Çök-Kapan-Tutun) gerçekleştirdi. Ardından planlı bir şekilde binayı terk eden fakülte sakinleri, “Tahliye ve Güvenli Toplanma Alanı” uygulamasıyla süreci başarıyla tamamladı.
AFAD yetkilileri, eğitim fakültesi öğrencilerinin gelecekte binlerce çocuğa rehberlik edeceğini vurgulayarak; “Geleceğin öğretmenlerinin afet bilinciyle yetişmesi, toplumun genel güvenliği için kritik bir yatırımdır. Giresun Üniversitesi ile iş birliği içinde bu eğitimleri sürdürmeye kararlıyız” açıklamasında bulundu.
HABERİ AYRI SAYFADA AÇ