Ana SayfaGündemSon dakika… Giresun’da korkutan tehlikede kritik eşik aşıldı 

Son dakika… Giresun’da korkutan tehlikede kritik eşik aşıldı 

Giresun'da korkutan tehlikede kritik eşik aşıldı

ayaronline
Gündem
Son dakika… Giresun’da korkutan tehlikede kritik eşik aşıldı 
Reklam Alanı

Giresun ve Ordu illerinde yaşanan gıda zehirlenmesi vakalarının ardından dökme mısır unu ve mamullerine yönelik getirilen geçici satış ve tüketim yasağı, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yeni kararıyla tamamen kaldırıldı.
Giresun genelinde geçtiğimiz günlerde açık (dökme) mısır unu ve mısır ekmeği tüketimi sebebiyle ortaya çıkan zehirlenme vakaları üzerine halk sağlığını koruma amacıyla acil bir karar alınmıştı. 
Giresun Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 15.05.2026 tarihinde başlattığı ihtiyati tedbir uygulamasını, yürütülen incelemelerin tamamlanmasının ardından resmen sonlandırdı.

LABORATUVAR SONUÇLARI TAMAMLANDI, TEHLİKE GEÇTİ

Edinilen bilgilere göre, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin il merkezi dahil 15 ilçedeki toplu tüketim yerleri, değirmenler ve satış noktalarından aldığı numunelerin laboratuvar analizleri gerçekleştirildi. 
Yapılan incelemeler ve denetimlerin ardından risk teşkil eden durumların kontrol altına alınmasıyla birlikte yasak kararının devam etmesine gerek kalmadı.

RESMİ YAZI TÜM KURUMLARA GÖNDERİLDİ

Alınan bilgilere göre; Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 22 Mayıs Cuma günü ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilen yeni bir yazı ile söz konusu yasak kararın kaldırıldığına dair resmi bilgilendirme yazısı, başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ile Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği gibi ilgili tüm esnaf ve meslek odalarına tebliğ edildiği öğrenildi.

VATANDAŞLAR VE ESNAF RAHAT BİR NEFES ALDI

Kaldırılan ihtiyati tedbir kararıyla birlikte, Giresun genelindeki fırınlar, restoranlar, pazarlar ve yemekhanelerde dökme mısır unu, mısır ekmeği ve unlu mamullerin üretimi, piyasaya arzı, satışı ve tüketimi yeniden serbest hale geldi. 
Özellikle bölge mutfağının vazgeçilmezi olan mısır ekmeğinin satışının normale dönmesi hem üretici esnafı hem de vatandaşları rahatlattı. 
Yetkililer, halk sağlığına yönelik rutin gıda denetimlerinin il genelinde kesintisiz ve kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

YORUMLARYorum Yok

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar işaretlenmiştir.