“Peynirin İzinde” söyleşisi; Vali Uğur Turan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Şef Arzu Öztürk, Ekonomi Gazetesi Kültür Sanat Editörü Faruk Şüyün ve Mutfak Koordinatörü Aydın Demir ve Akademisyen Şef Asuman Kerkez’in katılımıyla gerçekleşen söyleşide; Türk mutfağının köklü mirası, Anadolu’nun gastronomi kültürü ve coğrafi işaretli ürünlerin taşıdığı değer ele alındı.
Vali Uğur Turan, özellikle Türk Mutfağı Haftası’nın; kadim mutfak kültürümüzün tanıtılması, yerel ürünlerin korunması ve gastronomi mirasımızın gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Özellikle birbirinden özel lezzetleriyle “peynir kenti” olarak anılan Kırklareli’nin zengin peynir çeşitleri, üretim kültürü ve gastronomi turizmindeki önemi vurgulandı.
Vali Turan; Türk mutfağının asırlardır medeniyetimizin taşıyıcısı olduğunu, coğrafi işaretli ürünlerin korunarak gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.
Kırklareli’nin bereketli toprakları, üretim kültürü ve eşsiz peynirleriyle Türkiye’nin önemli gastronomi şehirlerinden biri olduğunu belirten Vali Uğur Turan, söyleşiye katkı sunan tüm konuklara teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.
Vali Turan, “Peynirin izinde” söyleşisine katıldı
32. Uluslararası Kırklareli Karagöz, Kültür, Sanat ve Kakava Festivali ve Yaşayan Miras Şöleni ile Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen
Başkan Sıbıç: “Bayramlar Gönül Bağlarımızı Güçlendirir”
Giresun’da kampüs Bahar Şenliği ile renklendi
Şebinkarahisar’da trafik kazası!
Giresun’daki trafik sorunu ocaklara ateş düşürüyor
GRÜ Öğrencileri Bahar Şenliklerinde Doyasıya Eğlendi
Giresun İl Tarım’dan Kurban Eti Uyarısı
Başkan Arışan: “Bayramlar Birliğimizi Güçlendiriyor”

